В "Ъпсурт" вече нямате човек

Рапарът Ицо Хазарта, известен със своите десни политически пристрастия, излезе с остро послание към "Демократична България", след като беше силно крит

Рапарът Ицо Хазарта, известен със своите десни политически пристрастия, излезе с остро послание към „Демократична България“, след като беше силно критикуван в социалните мрежи заради това, че е пял на предизборно събитие на ГЕРБ.

Веднага, след като се разбра, че миналия четвъртък лицето на група „Ъпсурт“ и изнесъл концерт на закриването на кампанията на управляващата партия в Самоков и последва лавина от коментари, че се е продал за пари, той се извини във Фейсбук.

„През последните месеци отказах десетки предложения за предизборни концерти от кого ли не – управляващи, бивши управляващи и кандидати за такива. Причината е една – не намирам между тях никого, когото да харесвам или да подкрепя. Пак тези същите ми предлагаха и да ставам общински съветник. Пак отказах. Последният ни концерт в Самоков беше преди десетина години. Миналата седмица от една рекламна агенция се обадиха с предложение – казаха ми така: „Направихме проучване между младите хора в Самоков с цел да разберем кой изпълнител биха искали да видят на живо на 24 октомври. Отговорът на повечето от тях беше – Ицо Хазарта. Съгласен ли си да изпееш няколко песни на площада?“ Отвърнах: „Да, но при условие, че няма да агитирам за никого и няма да бъда спряган като симпатизант на каквато и да е политическа идея.“ Съгласиха се, отидох, пях, благодарих на хората и си тръгнах. Бих искал да поднеса моите извинения към всеки, почувствал се разочарован от моето решение да пея в един – единствен концерт, па макар и без да правя каквато и да е агитация на него“, заяви хип-хоп изпълнителят в профила си в социалната мрежа.

Възмущението срещу него обаче не спря. И Хазарта отправи ново послание, което беше публикувано в e-vestnik:

„Не знам дали да адресирам това, което ще напиша, към лидерите на „Демократична България“, или към симпатизантите. Ако съдя по резултатите от вчера – може би двете са едно и също.

Бих искал да призная своята вина за загубата на арх. Игнатов. Въпреки несъмненото обаяние на лидерите Христо Иванов и генерал Атанасов, ключова роля в отлива на гласове изигра моят концерт в Самоков пред транспарант на ГЕРБ.

COMMENTS

WORDPRESS: 0