В сeло Барутин са най-много от заразените в Община Доспат

В сeло Барутин са най-много от заразените в Община Доспат

С 51 положителни проби Община Доспат се превръща в последното огнище на заразата в страната. До късно снощи представители на РЗИ Смолян правиха тес

До късно снощи представители на РЗИ Смолян правиха тестове на контактните лица в града. Днес ще продължат изследванията за коронавирус в селата от общината.

Най-засегнато сред тях е село Барутин, където има 16 заразени работници от завода за играчки в Доспат. Предприятието остава затворено.

В града няма въведени КПП-та, но със заповед на кмета носенето на маски на открито и закрито става задължително, забраняват се и събиранията на повече от двама души. На този етап няма промени в автобусния транспорт между населените места.

Красимир Горов, председател на Общински кризисен щаб – Доспат: Аз мисля, че тези мерки, които кризисният щаб взе вчера на свое извънредно заседание, са достатъчни на този етап и това ще даде своите резултати, защото всички мерки са насочени към ограничаване на социалните контакти с хората, локализиране на заразата, карантиниране на болните и не мисля, че трябва да се взимат по-твърди мерки.

COMMENTS

WORDPRESS: 0