В НС ще обсъдят дали да създадат анкетна комисия за хакерската атака срещу НАП

В НС ще обсъдят дали да създадат анкетна комисия за хакерската атака срещу НАП

Парламентът ще обсъди днес предложението на ГЕРБ за създаване на временна анкетна комисия за изясняването на всички факти и обстоятелства около случая

Парламентът ще обсъди днес предложението на ГЕРБ за създаване на временна анкетна комисия за изясняването на всички факти и обстоятелства около случая с източване на информация от електронната база данни на Националната агенция по приходите.
Точката беше включена в дневния ред по предложение на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева в началото на пленарното заседание. В момента депутатите обсъждат на второ четене промени в Закона за железопътния транспорт. В програмата е и първото гласуване на изменения в Закона за мерките срещу изпирането на пари и в Закона за физическото възпитание и спорта.
След обсъждането на проекторешението за анкетната комисия за изтичането на данни от НАП са предвидени разисквания по питане от народни представители от левицата към министъра на здравеопазването Кирил Ананиев относно кадровото обезпечение с медицински специалисти.
В началото на заседанието от „БСП за България“ поискаха в парламента да бъдат изслушани вицепремиерът Томислав Дончев, който е шеф на Националния епизоотичен щаб за разпространение на чумата, и министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева във връзка с кризисната ситуация по разпространението на Африканска чума по свинете. Процедурното предложение беше направено от Светла Бъчварова от левицата, която поиска информация за мерките и начина, по който се реализира политиката за овладяване на тази кризисна ситуация.

COMMENTS

WORDPRESS: 0