В Добрич близки погребаха чужд човек и се наложи да го изровят

Семейство от Добрич установи по време на погребение на свой близък, че всъщност погребва друг човек. Според Окръжната прокуратура размяната е

Семейство от Добрич установи по време на погребение на свой близък, че всъщност погребва друг човек.

Според Окръжната прокуратура размяната е станала в местната болница.

72-годишният мъж е починал в болницата в Добрич на 28 март. Погребението обаче се забавило, тъй като част от близките му живеят в чужбина.

Починалият е мюсюлманин. Въпреки това тялото му било затворено в ковчег. Причината – той е бил с положителен тест за COVID-19. Близките помолили ходжата да направи снимка на родственика им.

„Заровихме трупа, даже много малко остана да се свърши, и шуреят ми отиде при ходжата и му каза: Нали, както се разбрахме, да ми покажеш една снимка. Показва я, съвсем друг човек е, не е нашият баща. И вика човекът: Спирайте, това не е нашият баща„, разказа Маздъм Мехмед, зет на починалия.

Обадили се в болницата, а оттам им казали да върнат трупа. Наложило се да го извадят от гроба. Все още обаче не е ясно къде е техният близък.

От болницата отказват коментар до приключване на проверката.

От Окръжната прокуратура казаха пред bTV, че е станала размяна между двама починали, които били със сходни имена. Нарушението било административно и няма извършено престъпление.

COMMENTS

WORDPRESS: 0