Вътрешният министър: Работим по сигнали за злоупотреби в болниците

МВР работи по различни сигнали за злоупотреби и съмнения за престъпления в лечебни заведения. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Мл

МВР работи по различни сигнали за злоупотреби и съмнения за престъпления в лечебни заведения. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Младен Маринов, съобщи БНР.

Той уточни, че вътрешното министерство работи две направления – по сигнали и по чисто оперативни данни, с които разполага.

„Проверки за нарушенията в болниците вървят повече от година, ще бъдат добавени и още лечебни заведения“, съобщи министър Маринов след церемонията „Полицай на годината 2019“. Той уточни, че списъкът на проверяваните лечебни заведения ще бъде актуализиран след вчерашната среща на протестиращите медицински сестри с премиера Бойко Борисов.

Директорът на националната полиция главен комисар Христо Терзийски допълни, че към момента се водят над 50 досъдебни производства за злоупотреби с ТЕЛК-решения: „В области като Бургас и Благоевград броят на населението, което е с ТЕЛК, е между 7 и 10%, а в област Силистра надвишаваше 20%“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0