Вътрешният министър готви сеч за шефове на областни дирекции заради несправяне с работата

Вътрешният министър Румяна Бъчварова заяви, че може да се стигне до уволнения на шефове на областни дирекции заради несправяне с работата и лоши резул

Вътрешният министър Румяна Бъчварова заяви, че може да се стигне до уволнения на шефове на областни дирекции заради несправяне с работата и лоши резултати в борбата с контрабандата.
„Само преди една седмица това се случи в две областни дирекции в Добрич и Разград. Това е нормалната работа и тогава, когато толкова активно и динамично работиш, трябва да се постигат резултати. Прав е премиерът – ще видим защо тези резултати са слаби там“, коментира тя пред БНР по повод заканата на Борисов да бъдат уволнени полицейските началници на чиято територия има високо потребление на контрабандни цигари.
Бъчварова посочи още, че в МВР има система за комплексна оценка на работата на дирекциите на годишна база и това, че има слаби показатели в тези дирекции, трябва да се анализира и тогава да се даде цялостната оценка.
Минимум 65 милиона лева годишно ще бъдат дадени за ефективна полицейска работа, ако реформата в МВР бъде приета от парламента, каза още Бъчварова. Тя добави, че промените в закона за МВР ще преструктурират вътрешно системата и окончателно ще разделят положения труд от служителите на реда на три категории.
Всички мерки ще доведат до оптимизиране на разходите и ще подобрят условията на работата и стимулите за заплащане. Въпреки че това предизвиква дебат, дори шум, бих го нарекла, а не толкова дебат, за да е ясно на хората, които ще влязат в системата на МВР, каква перспектива им даваме, коментира тя.
Предложенията, които правим във връзка с обезщетенията, ще влязат в сила след повече от десет години, но се прави сега. Финансово МВР генерира непрекъснато дефицити, а нашата амбиция е тези дефицити да започнат да намаляват през годините чрез по-добра вътрешна организация,декларира още Бъчварова. 
Бъчварова отрече да е кандидат за вицепрезидент в кандидат-президентската двойка на ГЕРБ.
Димитър Делчев от „Движение „България на гражданите“ коментира, че обсъждането на обща кандидатура за президент е възможна, ако в разговорите ГЕРБ включи реформаторите и Патриотичния фронт. Според Делчев еврокомисарят Кристалина Георгиева не отговаря на определението за кандидат, дадено от заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов за партиен човек.
„Кристалина Георгиева като европейски комисар на България е комисар на всички българи, на цяла Европа. Не мога да кажа, че Кристалина Георгиева е партиец, така, както господин Цветанов го описа в интервюто си, човекът, когото те ще издигнат“, коментира Делчев. Той се усъмни, че ГЕРБ наистина има кандидат, както обяви Цветанов, защото само преди дни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е казал обратното. Неведнъж сме ставали свидетели на разминаване между Борисов и Цветанов и последният такъв случай беше с бившия вече депутат от ГЕРБ Ирена Коцева, напомни Делчев.
Зам.-председателят на групата на БСП Румен Гечев намекна, че кандидатът за президент на ГЕРБ е Бойко Борисов, като го описа роден в населено място много близо до София.

COMMENTS

WORDPRESS: 0