Всички в правителствената сграда ходят с маски… без Борисов и министрите

Хигиенистките чистят трескаво по коридорите, мерят температурата на репортерите, дават им дезинфектант. Сериозни мерки, свързани с коронавируса, по


Хигиенистките чистят трескаво по коридорите, мерят температурата на репортерите, дават им дезинфектант.
Сериозни мерки, свързани с коронавируса, посрещнаха репортерите преди заседанието на Министерския съвет днес. Всички на влизане бяха тествани за температура, бяха им раздадени медицински маски за лице, които да носят постоянно. Освен това всеки трябваше да си сложи дезинфектант на ръцете. Служителите в сградата, включително и охранителите от НСО, също ходят с маски, а хигиенистки чистят трескаво по коридорите.
Линейка на ВМА пък чака пред правителствената сграда.
Единствените, които са без маски, са премиерът Бойко Борисов и министрите.
Самият Борисов на няколко пъти се изкашля по време на откритата част от правителственото заседание. След това той пиеше вода.

Премиерът кашляше и на извънредното заседание в неделя.
С маски днес обаче бяха и най-близката пиарка на Борисов – Севделина Арнаудова, както и началникът на Политическия му кабинет – Деница Желева.
Малко след това шефът на Националния кризисен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски обясни, че цялата ситуация била свързана с тестване на системата по негова препоръка.
Той добави, че ще бъдат предложени диференцирани мерки; в областите с коронавирус те ще са по-строги, а в тези без – по-облекчени.
Към този момент заразата е открита само в Габрово и Плевен.

*Източник: https://www.flagman.bg/

COMMENTS

WORDPRESS: 0