Времето днес – облачно и дъждовно

Днес ще е предимно облачно и ще вали предимно в Югозападна България. На места ще паднат значителни количества дъжд, показва прогнозата за времето на Н

Днес ще е предимно облачно и ще вали предимно в Югозападна България. На места ще паднат значителни количества дъжд, показва прогнозата за времето на НИМХ.

Жълт код за валежи е обявен в 4 области на страната – Благоевград, Кюстендил, Смолян и Кърджали.

Вятърът ще е от югоизток, предимно умерен. Максималните температури ще са между 16 и 21 градуса, на места в Североизточна България – до 23-24 градуса.

Над Черноморието облачността ще е значителна, но ще се задържи без валежи. Ще духа умерен изток-югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 17 и 20 градуса. Температурата на морската вода е 17 градуса. Вълнението на морето ще се усили до 3 бала.

Над планините няма да е подходящо за туризъм. Ще е облачно и ветровито. Дъждовно ще е над Рило-Родопския масив и на места там ще паднат поройни дъждове. По най-високите върхове на Рила и Пирин дъждът ще преминава в сняг. Вятърът ще е силен на моменти и бурен от юг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13 градуса, на 2000 – около 6 градуса.

COMMENTS

WORDPRESS: 0