ВМА: Няма коронавирус в България! 62-те проби са отрицателни!

ВМА: Няма коронавирус в България! 62-те проби са отрицателни!

Няма заразен с коронавирус у нас засега. Това съобщиха тази сутрин от Военномедицинска академия (ВМА). Там са изследвани 47 проби, а в Националната р

Няма заразен с коронавирус у нас засега. Това съобщиха тази сутрин от Военномедицинска академия (ВМА).
Там са изследвани 47 проби, а в Националната референтна лаборатория 15 проби. Всички са отрицателни. “ Отрицателните проби са потвърдиха. Използваме същите реактиви като тези в Европа. Няма потвърден случай на коронавирус в България“, заяви на брифинг пред журналисти генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, началник на Военномедицинска академия и началник на Кризисения щаб за работа срещу разпространението на коронавируса.

1189 са случаите в Европа, смъртността е сравнителна ниска. Има нови случаи в Гърция, в Хърватия, в Исландия, уточни още той. По думите му нови 11 проби ще се изследват във ВМА за коронавирус. „Постоянно пристигат проби, по-късно ще обявим резултатите от тях“, обясни началникът на кризисния щаб у нас. Запитан дали от ВМА разпращат СМС-и за изследване на хора, които са пътували в чужбина, Мутафчийски категорично заяви, че не е разпореждал такова нещо.

В същото време паниката сред населението продължава. По-възрастните хора са започнали да се презапасяват с основни хранителни продукти-брашно, ориз и т. н.

Припомняме, че в аптеките няма дезинфектанти и маски. Заболяването продължава да се разпространява в различни европейски страни.

24bulgaria.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0