Владислав Панев: Паламара е мястото, където са се разпределяли порциите в държавата

Владислав Панев: Паламара е мястото, където са се разпределяли порциите в държавата

Ексклузивно видео от „Паламара“ - мястото, където са се разпределяли порциите в държавата публикува във Фейсбук профила си Владислав Панев. „Разказва

Ексклузивно видео от „Паламара“ – мястото, където са се разпределяли порциите в държавата публикува във Фейсбук профила си Владислав Панев.
„Разказваха ни за сделки, оргии, монопол, феодализъм. Забранен достъп за външни лица в продължение на десетилетие. Домакини са Бейзат Яхя – феодалът на Бойко Борисов за Шуменска област, човекът който му превеждаше на срещата с Ердоган преди месеци, а синът му е депутат от ГЕРБ. Както и Валентин Златев, чиято фирма има сключен договор за съвместно ползване с държавно ловно стопанство „Паламара“. Видяхме разредени гори и луксозна обстановка, далеч от хорските очи и уши. За да не се пречи на комфорта на властта“, пише той.

„Сега вече всеки може да наеме стая или апартамент в хижата – срещу 100-200 лева на нощувка, с включено ползване на басейна и СПА. Вчера разбихме един символ на феодализма. Стана възможно, благодарение на организираната от шефа на Изпълнителна агенция по горите Александър Дунчев проверка. Новият шеф на „Паламара“ ни увери, че стопанството вече е отворено за граждани, така че подозирам, че ще се превърне в любимо място за шуменци“, споделя Панев.
„Феодализмът в отдалечените райони на България е главна пречка пред развитието на страната. Местните жители ни разказаха, че всичко се контролира от един човек – дърводобив (законен или не), обработка на земеделска земя със съответните евросубсидии, администрация. Това диктува ниски доходи за хората и на практика ги гони от региона и страната. После да не се чудим, че сме в демографска катастрофа“, написа той.
„Направена е съвсем малка крачка. Тя е символна. Ако искаме да променим България, тези крачки трябва да станат постоянни. Да променим правилата на играта. Тези феодали са се превърнали в такива и заради кражбите на еврофондове. Така че правилата се нуждаят от сериозна корекция и тук, и в Брюксел. За да не създават условия за монополи“, казва още Панев.

Снимки: Фейсбук, личен профил на Владислав Панев

COMMENTS

WORDPRESS: 0