Владимир Путин награди лидера на българското движение "Русофили" (Видео)

Николай Малинов беше награден с орден "Дружба" /КРОСС/ Руският президент Владимир Путин награди председателя на българското движение "Русоф

Владимир Путин награди лидера на българското движение "Русофили" (Видео)

Николай Малинов беше награден с орден „Дружба“

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин награди председателя на българското движение „Русофили“ Николай Малинов. Информацията е на РИА Новости.

Наградата бе връчена в Деня на народното единство на Русия. Отличени бяха 16 руски и чуждестранни граждани сред които Николай Малинов.

Орден „Дружба“ се връчва за особени заслуги в укрепването на мира, дружбата, сътрудничеството и взаимното разбирателство между народите, съобщава агенция Cross.

Поводът е бил отбелязваният в Русия на 4 ноември Ден на народното единство.

Заедно с него са отличени и почетният професор на Талинския университет Рейн Мюлерсон, почетният консул на Руската федерация в провинция Себу Аклан и Бохол (Филипините) Арми Лопес Гарсия, председателят на съвета на директорите на Африканската външнотърговска банка (Нигерия) Бенедикт Окечукву Орама, кметът на град Монпелие (Франция) Филип Сорел, генералния директор на Енел (Италия) Франческо Стараче.

По-рано Путин в тържественото си слово по случай националния празник на ръководената от него страна  е заявил, че руснаците може да решат всичките си проблеми само когато са единни.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0