Вицепремиерът Томислав Дончев поема социалното министерство в петък, 13 май

Вицепремиерът Томислав Дончев ще оглави социалното министерство, след като Ивайло Калфин подаде оставка, заради решението на Националния съвет на АБВ

Вицепремиерът Томислав Дончев ще оглави социалното министерство, след като Ивайло Калфин подаде оставка, заради решението на Националния съвет на АБВ партията да се оттегли от властта. Това съобщава Агенция „Монитор“, като се позовава на свои източници в управляващото мнозинство.

В редиците на ГЕРБ, която вече изрази претенции към поста на досегашния си коалиционен партньор, са единодушни, че Дончев ще се справи начело на Министерството на труда и социалната политика. Намеренията са кандидатурата му да бъде гласувана в парламента и той да поеме щафетата от Калфин в петък.
Междувременно стана ясно, че след като прие оставката на Калфин във вторник премиерът Бойко Борисов е освободил и заместника на строителния министър Лиляна Павлова от АБВ Иван Аспарухов.
В същото време, следвайки примера на пазарджишкия губернатор пък, оставка подаде и зам.-областният управител на Русе Явор Янчев, който също е от партията на Първанов.

COMMENTS

WORDPRESS: 0