Вижте времето днес

Южен вятър ще донесе от понеделник слънце и 13 градуса в Югоизточна България и Предбалкана, но в Северозапада зимата ще остане - с отрицателни темпера

Южен вятър ще донесе от понеделник слънце и 13 градуса в Югоизточна България и Предбалкана, но в Северозапада зимата ще остане – с отрицателни температури и мъгли, съобщиха от синоптичната фирма TV-MET.
Дъждът ще се върне във вторник над Западна и Централна България, а само в най-северозападните части на страната ще превали сняг. Като цяло тенденцията е времето да се затопля, обещават синоптиците.
Очаква се температурите в сряда да са пролетни и да стигнат 15 в Югоизточна България и по Южното Черноморие. Във Видинско обаче ще продължи да е студено, дъжд ще се редува със сняг, а термометърът няма да мине 3 градуса.
Дъжд ще властва над страната и в четвъртък, когато температурите ще започнат да падат. А над Северозападна България и високите западни полета се очаква да превали и сняг през нощта.
Времето ще се оправи в края на седмицата, като в петък ще има кратки превалявания от дъжд над Източна България.
Първите дни на февруари ще ни предложат пролетно време, няма да има валежи и температурите ще се вдигнат.
В Източна България температурите ще са между 10 и 15 градуса. Единствено над Северозападна България ще властва зимата, където максималните температури трудно ще минат 5-6 градуса.