Взривът в Истанбул отне живота на петима и рани 36 души, атентаторът също загина

Петима  души са убити, а 36 са ранени при експлозията, която разтърси една от най-популярните за туристите търговски улици в центъра на турския град И

Петима  души са убити, а 36 са ранени при експлозията, която разтърси една от най-популярните за туристите търговски улици в центъра на турския град Истанбул.  Взривът е проехтял в района на булевард Истиклял, край площад Таксим, съобщи Анадолската агенция, цитирана от ТАСС.
Загинал е и самият атентатор камикадзе. Губернаторът на Истанбул Васип Сахин потвърди информацията за смъртта на атентатора. Двама от ранените са в изключително тежко състояние. 14 от пострадалите за чужденци. Сред тях има дете на 7 години. Част от ранените са от Израел, Германия и Иран.
Няколко хеликоптера наблюдават от въздуха периметъра. Появи се версия от военен експерт, че бомбата, окървавила центъра на Истанбул, се е взривила по-рано по погрешка. Към момента тази информация обаче не е потвърдена от официалните власти в Турция. Високопоставен военен твърди, че атентатът в сърцето на турския град е дело на Кюрдската работническа партия.
Снимка: © Getty Images/Guliver

COMMENTS

WORDPRESS: 0