Вечерен час в Турция и пълно затваряне за събота и неделя

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви нови по-строги мерки, целящи ограничаване на разпространението на коронавируса, съобщава Анадолска

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви нови по-строги мерки, целящи ограничаване на разпространението на коронавируса, съобщава Анадолската агенция. Мерките бяха оповестени след заседание на кабинета под председателството на Ердоган.

Въвежда се пълна забрана за излизане от къщи през уикендите от 21.00 часа в петък до 05.00 часа в понеделник, а през седмицата – забрана за излизане от къщи от 21.00 часа вечер до 05.00 часа сутрин.
Магазините за хранителни стоки, за месо, за плодове и зеленчуци и обектите, които ще доставят храна за вкъщи, ще бъдат изключени от ограничителните мерки в определени часове.

Мерките ще влязат в сила от вторник.

Освен това се прекратява дейността на предучилищните заведения; на погребения и сватби ще могат да присъстват най-много до 30 души; лицата над 65 години и тези под 20 години, с изключения, няма да могат да ползват обществения транспорт.

Турският президент обяви също, че безплатна ваксинация срещу коронавирус може да започне от декември.

Междувременно здравното министерство на Турция докладва за 188 починали от Covid-19 за денонощие – за осми пореден ден черен рекорд по този показател.

COMMENTS

WORDPRESS: 0