Вестник „Телеграф“ се продава, купувач ще бъде новият собственик на Нова тв

Флагманът на Делян Пеевски - вестник "Телеграф" - се продава. Съобщение за предстоящата сделка публикува Комисията за защита на конкуренцията

Флагманът на Делян Пеевски – вестник „Телеграф“ – се продава.

Съобщение за предстоящата сделка публикува Комисията за защита на конкуренцията, която трябва да се произнесе по бъдещата концентрация.

Купувачът е претендентът и за Нова тв и групата сайтове, радиа и телевизии в медийната група на братя Домусчиеви, а именно „Юнайтед Медия“ С.а.р.л. (United Media S.a.r.l.). За сделката за Нова телевизия се появиха новини в сайтове още през октомври, но едва в началото на декември от медията на Домусчиеви потвърдиха.

Основаната от сръбският бизнесмен Драган Шолак United Media през 2000 г. е собственикът на БТК у нас и присъства във всички държави от бивша Югославия и наскоро придоби гръцкия оператор Forthnet.

КЗК информира на 18.12. за постъпилото уведомление за намерението за придобиване на едноличен контрол върху „Вестник Телеграф” ЕООД и съвместен контрол върху „Издателска къща Борба“ АД (сега съвместно контролирано от „Вестник Телеграф“ ЕООД и физическо лице).

„Вестник Телеграф“ ЕООД притежава вестниците „Монитор“, „Телеграф“, „Меридиан Мач“, „Политика“ и агенция „Монитор“.

По-рано през декември стана ясно, че United Media е на финала на преговорите за купуването на Нова Броудкастинг Груп, която включва телевизионните канали Нова телевизия, KinoNova, Nova Sport, Diema, Diema Family, Канал 3, The Voice, Magic TV, радиата „Витоша“, „Веселина“ и Magic FM списание „Ева“, групата сайтове на „Нетинфо“ и др.

Според медиите около „Демократична България“, Пеевски е свързан и с новата компания.

COMMENTS

WORDPRESS: 0