Венци Стефанов: С Вандерсон, Мандерсон не става, трябват наши момчета

Президентът на Славия и член на Изпълкома на Българския футболен съюз Венцеслав Стефанов коментира пред колегите от Спортал загубата на национал

Президентът на Славия и член на Изпълкома на Българския футболен съюз Венцеслав Стефанов коментира пред колегите от Спортал загубата на националите срещу Англия в Лондон. „Трикольрите“ отстъпиха с 0:4 от островитяните и останаха на последното място в квалификационната група.

Тежка загуба, очаквана загуба. Слушах добре коментарите след мача. Трябва да започнем да даваме шанс на български момчета в националния отбор. Нали видяхте в отбора на Англия колко млади футболисти имаше.

Моите уважения, но с Дани Младенов, Сърмов, Мърмов, няма да стане. Смятам, че бразилците нямат място в националния отбор. Вандерсон колко пъти го видяхте да се включи във фаза защита?

Същото мога да кажа и за Марселиньо. А видяхте англичаните как играха. Вандерсон, Мандерсон… Така няма да се получат нещата. Трябват наши момчета.

Аз съм за въвеждане на правило да няма повече от трима-четирима чужденци в клубовете от родното първенство. В Русия как е възможно това, защо у нас да не е? Ние взимаме разни бразилци. Хайде, ако са от Венецуела, да им помогнем на момчетата – там е криза, но в България взимат всякакви.

Не знам дали ви направи впечатление как свирят в Европа! Видяхте ли за какви нарушения дадоха дузпи. У нас такова нещо няма – тук трябва я да ти извадят око, я да ти счупят капачка, я да ти извадят рамо, я да ти строшат две-три ребра поне, за да свирне съдията дузпа. В Европа е друго.

Наскоро на мач на Славия главният съдия каза, че не е дал втора дузпа, защото била много скоро след първата. Можете ли да си представите! Това е положението. Николай Бодуров си мисли, че играе в нашето първенство.

Футболистите на ЦСКА, Левски, Лудогорец са свикнали, че тук каквото и да направят в наказателното поле, позволено е. В чужбина обаче нещата лъсват. А лъсна и защо Люпко Петрович не пуска Бодуров.

Старата лисица не е изкукала и ние трябва само да се учим от такъв специалист. Положението в националния отбор е „стягай се, че има още“. Това е„, каза Стефанов.

COMMENTS

WORDPRESS: 0