Васил Божков: На Балканите съм, няма да се върна! Живеем във време на Гьобелс!

Васил Божков: На Балканите съм, няма да се върна! Живеем във време на Гьобелс!

Какви доказателства могат да намерят. Мислите ли, че имат доказателства за всички обвинения. Нека Гешев да прочете търговското право. Ако компанията д

Какви доказателства могат да намерят. Мислите ли, че имат доказателства за всички обвинения. Нека Гешев да прочете търговското право. Ако компанията дължи пари, има актове. Законът е такъв, не сме го нарушили и не дължим нищо. Ние сме дали по сто лева на всеки пенсионер. Нека да види закона за таксите. Той се определя от органа, която обслужва услугата. Нека да не бъркаме търговския закон с наказателното право.
Това каза Васил Божков по БТВ. Аз съм акционер в компании. Платил съм си всички данъци. Ако компанията има задължения, може да си ги платим. Мениджмънтът на компанията решава, а не акционерите. Огромни компании по света дължат пари, плащат ги. А ние не дължим нищо.
Дали ще бъда в студиото скоро не мога да кажа. Опасявам се да се върна в България. Ние живеем във времето на Гьобелс. Аз дължа пари. Кои са тези пари? Дали могат да се намерят доказателства за подкупи? Как да се върна при това положение. Аз се чувствам застрашен за живота си. Ако се върна сигурно ще ме арестуват веднага. Нали виждате, че правят репресии. Г-н Гешев иска да търси престъпници – нека да се огледа по-високо от Комисията по хазарта. Кой е над комисията-министъра- кой е над министъра-министър-председателя.

Държавата е получила 500 млн. Лотарията е спечелила за всички години няколко стотин милиона. Акционерите не плащат данъци. Има търговски закон. Защо не обвиниха други акционери. Зад обвиненията стоят бръщолевенията на един или други хора. Всичко е скалъпено и съшито с бели конци. Преди акцията имаше постове, че акцията се провежда.

Никога не съм давал подкуп на длъжностно лице. Ако се търси вина, трябва да се търси по-високо от Комисията по хазарта. Не съм влияел на комисията по хазарта. Бизнесът е строго регулиран. Няма как да влияеш. Много големи фирми са допуснати до пазара. Предупредих феновете на „Левски“, че ако спрат лотарията, няма да имам пари да ги издържам. Гешев каза, че нямат право да протестират. Как така? Нали сме в демократична държава. Не съм подбуждал към протести.
От прокуратурата никой не се е опитвал да се свърже с мен. Мислех да се върна след като ме повикаха. Но след вчерашните изявления на Гешев, няма да се върна. Претърсени са 13 офиса и дома ми. Днес пак претърсват дома ми. Арестувана е жена ми. Нямам информация за нея. Не мога да кажа каква ще е съдбата на „Левски“. Вероятно ще блокират бизнеса ми, но по кой закон не мога да ви кажа. Бях по работа. Сега стоя в чужбина. Не мисля, че трябва да се върна, защото съм застрашен. Има ли значение къде съм. Не съм в Сърбия. На Балканите съм. Важната тема е кой какво дължи.

COMMENTS

WORDPRESS: 0