Васил Божков: Ако не успеем да се регистрираме за изборите, ще намерим мандатоносител

„Ще се опитват да ни пречат всячески за „Българско лято“, което показва, че ги е страх. Дори да не успеем да се регистрираме в срок, ще намерим

„Ще се опитват да ни пречат всячески за „Българско лято“, което показва, че ги е страх. Дори да не успеем да се регистрираме в срок, ще намерим партия мандатоносител, но ще се явим на изборите при всички положения“. Това каза пред БНР бизнесменът Васил Божков и уточни, че има предвид няколко партии.

Той подчерта, че по отношение случая с бизнеса му има тотално нарушаване на закона.

„Прокуратурата е била наясно за пътуването ми към Дубай. Прокуратурата не спазва законите. Тя е инструмент на „бога“ (Иван Гешев – бел. ред.)… Никога не съм се чувствал застрашен, защото винаги съм спазвал закона. Не съм си осигурявал спокойствие, а съм си осигурявал съществуване. Подадох сигнал в прокуратурата за доказано престъпление, което никой не разследва – за рекета срещу мен, който е ескалиращ… Когато отказах да давам парите, унищожиха целия ми бизнес. Аз съм си плащал всички данъци, след това съм давал. Реших, че е по-добре да давам някаква част, за да съществува моят бизнес, докато тези са на власт. Въпреки всичко не съм ощетил никого. Това са мои лични пари, можело е да ги изям и да ги изпия, аз ги давам на грабителите… Не съм давал подкупи, мен са ме рекетирали“.

Божков подчерта още:

„Унищожиха бизнеса ми, защото се страхуваха, понеже не съм бил никога от тях, а съм бил между тях. Моят бизнес е съществувал въпреки политиците, а не благодарение на тях“.

В предаването „Политически НЕкоректно“ бизнесменът допълни:

„Борисов и Пеевски даваха пари за „Левски“, спряха да дават, закъса отборът, казаха ми да го взема, защото знам как. Когато се захвана с нещо, го правя добре… Пеевски без Борисов не може да съществува, както и обратното. Не трябва да се демонизира само единият, те са свързани като сиамски близнаци. Купиха си телевизия, сложиха си прокурор, държат цялата администрация, опитаха се да завладеят съда. На върха са те двамата… Когато се вземе политическата власт, този модел може да бъде сменен“.

Васил Божков сподели, че винаги е имал мисии – като подпомагането на спорта, като събирането на културното наследство на България, а сега иска да отърве българския народ от управляващата хунта.

„Другите обещават, после не изпълняват. Всички партии са част от статуквото, нищо не правят, не могат да променят нищо. Не искаме рестарт на системата, искаме всичко да започне на чисто“, каза бизнесменът и уточни, че би оглавил листа, ако членовете на партията му поискат това.

COMMENTS

WORDPRESS: 0