Валери Симеонов: Игралните зали и казина да затворят до 2025 г., да останат само в 5-звездни хотели и курорти

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви, че ще настоява Спортният тотализатор да не организира залагания онлайн. "Целта на тотализатора е да по

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви, че ще настоява Спортният тотализатор да не организира залагания онлайн.

„Целта на тотализатора е да подпомага спорта. Ние няма да му разрешим да заеме цялата тази ниша, която се освободи от Национална лотария“, коментира депутатът и съпредседател на „Обединени патриоти“.

По повод изразеното недоволство от спортни клубове срещу проектозакона за хазарта, Симеонов заяви, че те са организирани целенасочено и не е вярно, че основната част от спонсорите им са именно компании за спортни залози.

Симеонов заяви, че след изтичане на лицензите на сегашните „хазартни гнезда“ – игрални зали и казина, те трябва да бъдат затворени. Такива трябвало да има само в 5-звездните хотели във вътрешността на страната и по морето, както и в крайграничните райони. Затварянето на останалите да става разсрочено до 2025 г., настоява той.

Аргументите за затварянето на игралните зали и казина по думите му са, че хазартът е болестна зависимост и носи много жертви. Промените в закона целят да ограничат хазартната зависимост на най-бедните, които са всъщност най-честите жертви, каза Симеонов.

Валери Симеонов се надява да получи широка парламентарна подкрепа за проектозакона си.“Надявам се тази седмица да гледаме проекта на първо четене и да убедим другите партии в парламента, вкл. ГЕРБ, че това е изключително отговорно решение и трябва консенсус“, добави той.

COMMENTS

WORDPRESS: 0