Валентин Златев декларира, че няма нищо общо със спряната процедура за АМ „Хемус“

Нямам отношение към казуса със спряната процедура за Автомагистрала „Хемус”. Това декларира председателят на Българската петролна и газова асоциация В

Нямам отношение към казуса със спряната процедура за Автомагистрала „Хемус”. Това декларира председателят на Българската петролна и газова асоциация Валентин Златев, след като се срещна в МС с премиера Бойко Борисов, цитиран от btvnovinite.bg.

Припомняме, обществените поръчки за 60-километровата отсечка от Ябланица до Ловеч бяха спрени по нареждане на министър-председателя. По тях две обединения около „ПСТ Груп” и „Джи Пи груп” трябваше да получат общо 800 млн. лева. Борисов вчера даде да се разбере, че процедурата е спряна, за да няма съмнения, че Делян Пеевски и Валентин Златев имат общо с мащабния строеж.

Не знам кой какво е проверил, нека да извади някой документи, да ги сложи на масата и тогава ще призная, но да се казва по слухове, че някой е чул… Декларирам, че нямам никакво отношение към тези две фирми, просто Златев и Пеевски са двете удобни имена”, заяви шефът на „Лукойл България”.

Не коментирали слухове

На въпрос дали е обсъдил строежа на магистралата с премиера по време на срещата им, Златев заяви, че не е обсъждан този казус, тъй като той не го познава и не се интересува от него.

„Да обсъждам някакви слухове, защото никъде не видях никакво доказателство, чух че имат съмнения някакви – какво да обсъждам?”, запита той.
Той посочи, че има по-интересни въпроси: „Как се прави поръчка при отсъствие на пари?” и „Къде са тези 800 млн. лв., които трябва да се икономисат от АМ „Хемус”?”

Косвени връзки

Сайтът „Медиапул” през 2010 г. направи връзка между Златев и „Джи Пи груп”. Тогава беше подпалена колата на собственика на фирмата Владимир Владимиров – Житенски.

Той се оказа съдружник на Румен Гунински във фирмата „Рум ойл”. Последният пък работи с бащата на Златев.

Около процедурата за „Хемус” в.”Капитал” се позова на 5 свои източника в бранша, според които Валентин Златев има влияние в компанията.

Другата фирма, която трябваше да вземе стотици милиони, „ПСТ груп”, формално се води собственост на офшорка.

COMMENTS

WORDPRESS: 0