Българската борба е на второ място в Европа

Изключителното представяне на българските представители на приключилото вчера в Рим европейско първенство по борба ни донесе второто място в класи

Изключителното представяне на българските представители на приключилото вчера в Рим европейско първенство по борба ни донесе второто място в класирането по медали. България приключи на европейското първенство с общо 6 медала, три от които титли – на Миглена Селишка (50), Мими Христова (65) и Едмонд Назарян (55) при класиците, както и сребро на Биляна Дудова (59) и Даниел Александров (82) и бронз на Тайбе Юсеин (62).

В последния ден на шампионата Мирослав Киров и Ахмед Магамаев останаха пети, а единственият ни представител с шанс за медал – Мирослав Киров при 74-килограмовите загуби с туш от грузинеца Автандил Кенчадзе, световен шампион при 23-годишните и трети от европейските игри Минск 2019.

По-рано през деня Владимир Дубов (61) не успя да преодолее репешажите след 2:8 от гърка Георгиос Пилидис.

На върха в класирането с общо 21 медала, от които 9 златни, шест сребърни и 6 бронзови е Русия. Зад нашите борци са представители на 17 нации, които взеха участие.

Европейското бе част от подготовката на отборите за оставащите две олимпийски квалификации – европейската в Будареща (19-22 март) и световната в София (30 април – 3 май). Само финалистите взимат квоти за игрите в Токио 2020.

COMMENTS

WORDPRESS: 0