Българка с два златни медала по културизъм

Два златни медала от най-престижния турнир по културизъм в света грабна българката Нели Митрева. 35-годишната шампионка триумфира в „Оупън Клас“ и в „

Два златни медала от най-престижния турнир по културизъм в света грабна българката Нели Митрева.
35-годишната шампионка триумфира в „Оупън Клас“ и в „Мастър клас“, която е исторически успех за българския бодибилдинг. Преди Нели единствено бившата гимнастичка и акробатка Николина Храброва е печелила в категория Про фигура на „Арнолд Класик“.

Митрева отвя конкуренцията с перфектната си физика и отлично позиране, което демонстрира пред журито в прочутата зала „Greater Columbus Convention Center в Кълъмбъс, Охайо. Нашето момиче участва за пореден път в турнира, но за първи път стигна до титлите.
Нели е многократна национална шампионка по лека атлетика и първата българка с професионална карта по културизъм, която печели веднага след първата година като аматьор. Митрева има дипломи за треньор и спортен журналист от НСА. Зад океана тя се установи през 2012 г., като се грижи за физическата подготовка на служители на правителството и армията. Освен това направи собствена линия добавки и фитнеси, които започнаха да се налагат успешно в цяла Америка.