Българка се окичи със злато на европейското по тласкане на гюле

Радослава Мавродиева спечели европейската титла в тласкането на гюле на закрито в шампионата в шотландския град Глазгоу. Българката записа опит от 19

Радослава Мавродиева спечели европейската титла в тласкането на гюле на закрито в шампионата в шотландския град Глазгоу.

Българката записа опит от 19,12 метра в петия си опит, което е лично постижение в нейната кариера. Златото е трети медал от европейско първенство на закрито за националната ни шампионка, която вече има бронз от Прага през 2015 г. и сребро от „Белград 2017“, съобщава БГНЕС.

В квалификацията българката остана втора след Кристина Шваниц (Германия), която в днешния ден се нареди зад Мавродиева само с един сантиметър разлика – остана зад нея само с един сантиметър разлика – 19.11 в третия си опит.
Бронзът спечели Анита Мартон от Унгария с най-добър опит от точно 19 метра.

„Чувството е неописуемо и се радвам, че точно на 3 март ще чуя химна. Време беше. Толкова години все едно и също, едно и също. Време беше да си взема моето! Може да прозвучи нескромно, но мисля, че го заслужавам!“, каза Мавродиева след финала в дисциплината.