Българин сред жертвите при стрелбата в германския град Ханау

Българин е една от жертвите при стрелбата в германския град Ханау снощи около 22 ч. местно време, пише 24novini. Общо жертвите са 11 - деветим

Българин сред жертвите при стрелбата в германския град Ханау?

Българин е една от жертвите при стрелбата в германския град Ханау снощи около 22 ч. местно време, пише 24novini. Общо жертвите са 11 – деветима застреляни в двата бара, майката и нападателят са открити мъртви с огнестрелни рани в апартамента си.

Според непотвърдена официална информация българската жертва е мъж на около 40 г. от Мездра. Той е вдовец, с малко дете. Живее и работи в Erlensee. Все още не е ясно дали близките му са уведомени за трагедията.

От МВнР заявиха за news.bg, че проверяват информацията и към момента не могат нито да потвърдят, нито да отрекат дали има наш сънародник сред жертвите в германския град Ханау.

Припомняме, девет души бяха убити при стрелби в два наргиле бара. Други четирима са тежко ранени. Стрелецът се придвижвал с кола в тъмен цвят.

По информация на вестник „Билд“ стрелецът е оставил писмо, в което е признал деянието си и е изразил крайнодесни възгледи. Нападателят е германски гражданин с разрешително за огнестрелно оръжие. В колата му са открити боеприпаси и пълнители, допълни изданието.

Нападателят първо убил 3-ма души в бара в центъра на Ханау, след което с кола се придвижил до другия бар в кв. „Кеселщат“, където застрелял на място още 5-има. Жертвите станаха девет, след като ранен почина по-късно.

COMMENTS

WORDPRESS: 0