Бурите от Македония идват към нас

В понеделник над западните райони на страната ще се заоблачи, а в крайните точки ще превали. Гръмотевици ще има в Рила и Пирин. Вълнението по морето щ

В понеделник над западните райони на страната ще се заоблачи, а в крайните точки ще превали. Гръмотевици ще има в Рила и Пирин. Вълнението по морето ще се усилва заради североизточен вятър. Вълните може да надхвърлят 2 метра. Това съобщи шефът на синоптичната фирма TV-MET Петър Янков, съобщи Блиц.

Разкъсана облачност се очаква във вторник преди обед. Краткотрайни валежи са възможни в югозападните райони и в Добруджа. Максималните температури остават високи – между 29 и 35 градуса, прогнозира синоптикът. Повече слънце се очаква в сряда, а вълнението в морето постепенно ще отслабва.

Четвъртък ще започне със слънце, но следобед над страната ще нахлува студен атмосферен фронт, който ще донесе осезаемо разхлаждане, каза още Петър Янков. Очаква се да завали в западните и централните части. През нощта фронтът ще достигне и Източна България.

В петък максималните стойности на живака вече ще са 25-31 градуса, а в събота още по-ниски – 22-27 градуса. От неделя до 20-21 август отново ще започне по-продължителен сух период с високи температури и много слънце.

Според дългосрочната прогноза нови превалявания и разваляне на времето по Черноморието ще има на 26-27 август. Температурите обаче няма да паднат.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0