БСП призоваха Борисов да дойде в парламента, ГЕРБ – президента

С разправия за това кой трябва да присъства в пленарната зала започна обсъждането на темата за изтребителите в парламента. Правителството е представен

С разправия за това кой трябва да присъства в пленарната зала започна обсъждането на темата за изтребителите в парламента. Правителството е представено от вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов.
Личният ангажимент на премиера е много важен, а ние не знаем мнението на Бойко Борисов по този договор, заяви Антон Кутев от БСП и поиска премиерът да дойде в парламента. Цветанов не управлява държавата, той не е приемиер, за премиер сме избрали Борисов, допълни той. Шефката на НС Цвета Караянчева обеща да предаде на Борисов.
Къде е главнокомандващият, който също е участвал в този процес, има отношение, той е отписал документа, с който исторически назад е стартирала процедурата, скочи в отговор Данаил Кирилов от ГЕРБ. Шефът на правната комисия разкритикува президента, че го е виждал само веднъж в парламента, и то в миналия мандат, когато дал на ГЕРБ и депутатите 7 дни, преди да ги разпусне. Не става въпрос за генерал, а за главнокомандващ, парира Кирилов обясненията на БСП, че Румен Радев вече не е генерал от армията.
Кога ще дойде да си представи ветото, попита той. И обясни, че държавната глава е винаги добре дошъл в парламента. Президентът има място и на балкона, и тук, в пленарната зала, да дойде, и без това следваща точка е ветото му, а той никога не идва да ги аргументира, допълни Кирилов.
Калоянчев обеща да информира „Дондуков“ и заяви, че президентът е винаги добре дошъл в парламента.