БСП и ДПС внесоха вот на недоверие към кабинета на Борисов в сферата на здравеопазването

69 народни представители са се подписали във вота на недоверие срещу правителството. Това обяви народният представител от БСП д-р Емил Райнов пред жур

69 народни представители са се подписали във вота на недоверие срещу правителството. Това обяви народният представител от БСП д-р Емил Райнов пред журналисти след внасянето на подписите в НС. Подписалите се депутати са от парламентарните групи на БСП и ДПС и двама независими – Велизар Енчев и Георги Кадиев. „Току що внесохме първия вот на недоверие към правителството на Борисов в сферата на здравеопазването – провал в здравната политика на правителството, БСП, ДПС и независими – Велизар Енчев и Георги Кадиев. Вотът е срещу политиката на цялото правителство, срещу управлението, което трябва да си ходи“, каза още Емил Райнов.
„69 са внесените подписи, има индикации, че и БДЦ може да се присъедини към внесения вот, надеждата е да има корекции в този сектор, има две структурни бариери в лицето на т.нар национална здравна карта и с постановление 57 на МС, с което ограничава финансирането на лечебните заведения“, коментира от своя страна Хасан Адемов от ДПС.
През януари стана ясно ,че парламентарните групи на БСП лява България и ДПС ще инициират вот на недоверие към правителството, който ще е и първият такъв към кабинета „Борисов 2”. Тогава те обявиха, че темата на вота е здравната политика на управляващите. От БСП заявиха, че мотивите за вота не са само скандалите с турските ваксини „Еувакс” и „Пентаксим”.

Снимка: Блиц

COMMENTS

WORDPRESS: 0