БСП иска оставката на Московски

БСП са притеснени за ситуацията в БДЖ. Имаме спрени влакове, пътници се извозват с автобуси, имаме съкратен график за движение на влаковете, заяви н

БСП са притеснени за ситуацията в БДЖ. Имаме спрени влакове, пътници се извозват с автобуси, имаме съкратен график за движение на влаковете, заяви на брифинг в централата на партията Димитър Данчев.

Нееднократно червените са алармирали за проблемите в БДЖ. Работниците в дружеството работят извънредно.

Георги Свиленски пък припомни, че преди две години е питал за футболния клуб в БДЖ.

Футболен отбор има при това ръководство, а корупция излизала от всяко дружество.

Червените дават 24 часа срок на министър Ивайло Московски да освободи ръководството на БДЖ. Ако не го направи, ще искат неговата оставка. Свиленски припомни още, че министърът е заявил, че държи на това ръководство на БДЖ и му вярва.

Малко по-рано транспортният министър Ивайло Московски обяви, че ще извърши проверка. Министерството ще се намеси в случая, защото това представлява престъпление, подчерта той и допълни: „Не мога да коментирам нито какви пари струват футболисти, нито нищо, защото най-вероятно има и шахматисти и други спортисти в държавните железници.“
„Там са хиляди работещи, но поне на мен не ми е известно да бъдат назначавани хора, защото имат хобита. Назначават се по други критерии и ако има нарушения, всеки, който трябва, ще си понесе отговорност“, обясни Московски.

Министърът уточни, че в първия си мандат правителството е заварило дружеството фалирало и с 850 млн. лева дългове, които в момента са редуцирани на около 300 млн. лева. Финансовото състояние на дружеството е най-важната тема, категоричен бе министърът. Тази седмица ще се погасят 32 млн. лева към акционерите и така дълговете ще станат под 300 млн. лева.

Това, което се забелязва при БДЖ, е, че при наше управление оперативната загуба намалява и обратното – при колеги от опозицията тя се увеличава, отчете Ивайло Московски.