Британците решават дали да останат в Европейския съюз

Историческият за Великобритания, а и за Европейския съюз референдум дали кралството да остане в ЕС или не, се провежда днес. Право на глас имат 46,5 м

Историческият за Великобритания, а и за Европейския съюз референдум дали кралството да остане в ЕС или не, се провежда днес. Право на глас имат 46,5 млн.граждани, а урните отварят в 7 часа местно време и ще продължи до 22 часа.Британските граждани отговорят на въпроса: „Трябва ли Обединеното кралство да остане член на Европейския съюз, или да напусне?“.

В последните дни надежда, че страната ще остане част от Евросъюза изразиха водещите политически лидери от цял свят, сред които германският канцлер Ангела Меркел, френският президент Франсоа Оланд и самият премиер на Великобритания Дейвид Камерън.

Гласовете ще се броят на ръка, веднага след затварянето на секциите. Първите резултати ще са ясни към 22.30 ч. местно време, а окончателните трябва да са готови към 4 ч. сутринта на 24 юни, а официално ще бъде оповестен резултатът в 6 ч. в Манчестър от Джени Уотсън, шеф на избирателната комисия. Урните са отворени в 6 часа сутринта до 21 ч. вечерта. Британците ще са питани по следния въпрос: Трябва ли Великобритания да остане член на ЕС или трябва да напусне ЕС, като имат право да отбележат с кръстче един от отговорите – да остане или да напусне.

COMMENTS

WORDPRESS: 0