Британското разузнаване: Възможно е коронавирусът да е създаден лабораторно

Британското разузнаване: Възможно е коронавирусът да е създаден лабораторно

Британското разузнаване счита за правдоподобна версията, че причината за пандемията от COVID-19 е изтичане на коронавируса от Уханския институт по вир

Пекин отрича институтът да е източник на вируса.

Британски агенти от разузнаването сега смятат, че е възможно пандемията да е започнала с изтичане на коронавируса от китайска изследователска лаборатория. При значително изостряне на напрежението с Пекин, те разследват възможно изтичане от Уханския институт по вирусология, пише „Сънди таймс“.

Изданието посочва, че в началото западните разузнавателни служби са считали за малко вероятна версията за лабораторен произход на коронавируса, но тази позиция се променила. Освен това „Сънди таймс“ посочва мнение на източник от американското разузнаване.

Според него, ако причината за възникването на инфекцията не се намери тя може да се повтори отново. По-рано тази година, международни експерти посетиха Китай за да изяснят произхода на новия кронавирус.

Според доклада им от месец март, най-вероятен е сценарият за предаване на заразата от животно на животно и после на човек. Експертите смятат, че лабораторният произход е най-малко вероятната хипотеза.

COMMENTS

WORDPRESS: 0