Британското правителство отхвърли петицията за втори референдум

Правителството на Великобритания е отхвърлило петиция за втори референдум за членството на страната в ЕС, подписана от 4,1 милиона души. В официалния

Правителството на Великобритания е отхвърлило петиция за втори референдум за членството на страната в ЕС, подписана от 4,1 милиона души. В официалния отговор на британското външно министерство пише, че 33 милиона души са дали мнението си за излизането на страната от ЕС и „решението им трябва да се уважи“, съобщава „Фокус“, позовавайки се на The Independent.„Сега е време да се подготвим за процеса по напускане“, пишат още там.
Петицията призовава правителството да анулира резултатите от референдума от 23 юни, спечелен с по-малко от 60% от гласовете при по-малко от 75% избирателна активност. Петициите към правителството, които са получили повече от 100 хил. подписа трябва да бъдат дадени на парламента за дискусия.
„Министър-председателят Дейвид Камерън даде ясно да се разбере на 27 юни, че референдумът е едно от най-големите упражнявания на демократичното право във Великобритания за последните години. Той, както и правителството, казаха ясно, че това е единствен за поколение вот и решението му трябва да се уважава“, пише в заявлението на МВнР.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0