Британските депутати се противопоставиха на излизането от ЕС без сделка

 Тежко поражение за Борис Джонсън в британския парламент. Тази нощ Камарата на общините предприе първа стъпка за блокиране на Брекзит без сдел

Британските депутати се противопоставиха на излизането от ЕС без сделка

 Тежко поражение за Борис Джонсън в британския парламент. Тази нощ Камарата на общините предприе първа стъпка за блокиране на Брекзит без сделка.Британските депутати одобриха текст, чрез който се противопоставят на излизането на Великобритания от ЕС без споразумение. В подкрепа на законопроекта гласуваха както представители на опозицията, така и от управляващата партия. Законопроектът беше приет с 328 гласа, а 301 депутати гласуваха против.

Практически депутатите гласуваха за изземване на дневния ред на правителството и си върнаха контрола в Камарата на общините. Това е първа стъпка към искане за ново отлагане на Брекзит.

Така Борис Джонсън претърпя втори тежък удар в рамките на един ден. По-рано той загуби парламентарното си мнозинство, след като депутатът от Консервативната партия Филип Лий се присъедини към либералдемократите.

Междувременно правителствени източници съобщават, че всичките 21 депутати консерватори, които гласуваха против Борис Джонсън, са изключени от партията.

В тази група са бившият финансов министър Филип Хамънд и Никълъс Соумс, който е внук на бившия премиер Уинстън Чърчил, съобщава Информационна агенция „КРОСС“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0