Борисов: 27-ми сме по заразяемост в Европа и заводите работят

"27-ми сме по заразяемост в Европа и заводите работят. Либерални мерки, няма вечерен час", коментира ефектът от противоепидемичните мерки у прем

„27-ми сме по заразяемост в Европа и заводите работят. Либерални мерки, няма вечерен час“, коментира ефектът от противоепидемичните мерки у премиерът Бойко Борисов, който посети храм „Свети мъченици София, Вяра, Надежда и Любов“ в село Стряма.

Премиерът запали свещ за здраве в църквата. Той си спомни и за покойния проф. Божидар Димитров. Именно историкът и премиера Бойко Борисов са основните дарители на храма. Борисов беше придружен от министрите Костадин Ангелов и Деница Сачева.

По време на посещението си, премиерът коментира и датата за предстоящите избори. „В политиката инатът на никого не е дал добро“, каза той и изрази загриженост, че на 4 април е най-строгият пост на евреите, а католиците имат Великден.

„Надяваме се, че ще отидете да гласувате“, каза Борисов.

Той припомни и средствата, които правителството е дало за вероизповеданията в страната. „Знаете, че и за православните свещеници, вие си получавате заплатите години наред вече, ходжите, Мюфтийството, католическата общност и на всички останали“, каза още Борисов и отчете, че България е прекрасна страна.

След това премиерът посети и „Индустриална зона Раковски”. „Това е огромна индустриална зона. 5 милиарда оборот, над 200 компании“, каза той. Социалният министър Деница Сачева уточни, че благодарение на индустриалната зона в последните 20 години са били осигурени 35 000 работни места.

Премиерът коментира и мерките в страната ни и ги определи като либерални.

„Още от гръцката криза през 2009 година – най-голямата финансова криза. После миграционната криза. В България – нула миграция. Милиард и 300 милиона близо сме дали от двете, каза той.

COMMENTS

WORDPRESS: 0