Борисов: Изпратих 230 военни допълнително на границата, ДАНС и ДАР са в готовност, няма опасност от бежанска вълна

Имам пълното уверение, че границата ни с Турция няма да бъде поставена под натиск. Това заяви премиерът Бойко Борисов току-що след среща ти турския по

Имам пълното уверение, че границата ни с Турция няма да бъде поставена под натиск. Това заяви премиерът Бойко Борисов току-що след среща ти турския посланик Сюлейман Гьокче в Министерския съвет. Борисов обяви, че има постоянна комуникация с турското правителство и премиер.

Към момента дежурните ни, граничарите, корабите в Черно море не дават индикации за засилване на бежанската вълна към България. Но се разбрахме да засилим патрулите – и те, и ние, за да е пълна гаранцията, обясни Борисов.

Той е изпратил военния министър, главния секретар на МВР и шефа на НРС да проверят лично ситуацията по границата. Изпратени са до допълнително и 230 войници, за да се подсили региона.

Следим всеки миг, привел съм в готовност службите, ДАНС, МВР, получаваме информация по всички канали. Успокоителното е, че напрежението спада, допълни премиерът.

КПП-тата с Турция работят. Може да се пътува безпрепятствено, но считаме, че все още конфликтът не е локализиран, затова препоръчвам да не се пътува, каза още Борисов.

Запитан дали има информация за пострадали българи в Турция, премиерът обясни, че няма такава информация до момента. Държим самолет в готовност да помагаме, но ситуацията там все още не е достатъчно стабилна и не е сигурно дори за гражданската авиация, допълни той.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0