Борисов: 1300 години удържахме никой да не ни купи

1300 години удържахме никой да не ни купи. Това коментира премиерът Бойко Борисов по време на правителственото заседание, а поводът е скандалното изка

1300 години удържахме никой да не ни купи. Това коментира премиерът Бойко Борисов по време на правителственото заседание, а поводът е скандалното изказване на руския депутат Пьотр Толстой преди дни, в което той казва, че руснаците ще купят цяла България, след като половината от Черноморското крайбрежие вече е тяхно.

„От над 1300 години сме удържали да сме си България, и сме удържали никой да не ни купи. Да, предатели има много в историята и ние плащаме за подобно предателство. Но отново показваме, че ние изпълняваме своите законови ангажименти“, обясни премиерът и допълни – „Достатъчно ни ядосва този руски депутат, господин Толстой, с глупостите, които изговори вчера, но това си е негова работа“.

Преди него здравният министър Петър Москов поиска България и в частност външно министерство официално да изрази недоволство от думите на руския депутат, който той определи като „лунатик”.

Ден по-рано външният министър Даниел Митов написа в страницата си във „Фейсбук”, че поведението на Толстой е арогантно и погрешно.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0