Борисов спира още 3 поръчки на обща стойност 160 млн.лева за фирми, за които се твърди, че са близки до Пеевски и Валентин Златев

Премиерът е обсъдил с кметовете на Варна и Бургас да бъдат спрени още 3 поръчки за фирми, свързвани с Делян Пеевски и Валентин Златев. Това съобщава К

Премиерът е обсъдил с кметовете на Варна и Бургас да бъдат спрени още 3 поръчки за фирми, свързвани с Делян Пеевски и Валентин Златев. Това съобщава Клуб Z, като посочва, че източници на информацията са от правителството.

Проектите са на обща стойност 160 млн.лв. Два от тях са на община Варна, третият е в Бургас.

Най-големият проект – за 120 млн. лв., е „Строителство, основен ремонт и реконструкция на пътна и улична мрежа, паркове и градска среда“. Фирмите-изпълнители са „ПСТ груп“, свъзвана с Делян Пеевски и „Хидрострой“ на бизнесмена Велико Желев. Проектът предвижда изграждане на нови пътища, тротоари и паркове и рехабилитация на съществуващите пътища, като е за период от 48 месеца.

Вторият проект във Варна е „Инженеринг и реконструкция на пречиствателна станция „Златни пясъци“, който е за 27 млн. лева. В него участват „Водстрой 98“, която се свързва с депутата от ДПС Делян Пеевски, „Джи Пи груп“, свързвана с Валентин Златев, „Хидрострой“ на Велико Желев и ГБС на Симеон Пешов.

В Бургас става дума за проектиране и изпълнение на спортен комплекс със закрит басейн и трибуни в кв. „Славейков“ на стойност 12 млн. лв. Изпълнителите са „Бургасспорт“ и „Джи Пи груп“.

Решението е да бъдат проведени нови търгове по новия Закон за обществените поръчки.

Това са поредните проекти, свързвани с Пеевски и Златев, които премиерът спира лично. Цикълът започна в началото на седмицата с прекратяване на процедурата за строителство на два лота от магистрала „Хемус“ на обща стойност около 800 млн. лева. Мотивите бяха противоречиви – първо премиерът заяви, че спира поръчките заради свързаността с бизнесмените, а след това от строителното министерство обявиха, че нямат пари за проекта.

COMMENTS

WORDPRESS: 0