Борисов смъмри протеста срещу Гешев и отсече: БСП в София е кукувица

БСП в София е кукувица. Те нямат кандидат. Това заяви премиерът Бойко Борисов в интервю за сутрешния блок на Нова телевизия. Според него ако

БСП в София е кукувица. Те нямат кандидат. Това заяви премиерът Бойко Борисов в интервю за сутрешния блок на Нова телевизия.

Според него ако Мая Манолова станела кмет на столицата, тя нямало да може да работи с общинския съвет. След като водещите го попитаха защо смята така при положение, че и той нямаше своя група в СОС, когато бе градоначалник, Борисов отговори само с многозначителното „Ще видите“.

Премиерът коментира и избора на Иван Гешев за главен прокурор.

 

„Ако бяхме издигнали и друг кандидат за нов главен прокурор, освен Гешев, това щеше да е лицемерно. Обществото щеше ли да вярва на партиен кандидат?”, каза той.

 

Борисов бе категоричен, че не е искал да посочва човек, на когото няма доверие.

Премиерът използва медийния ефир и да смъмри протестиращите срещу избора на Гешев, които блокираха Орлов мост за почти цяло денонощие.

 

„Не може да се разхождаш по Орлов мост и да говориш за върховенство на закона. Има 2 милиона души, които не са съгласни с това. Осигурили са им трасе, за да стигнат до президентството, където да си протестират”, каза Борисов.

 

В 9,30 часа протестиращите отиват на „Дондуков“ 2, за да поискат от държавния глава Румен Радев да не подписва указа за назначаването на Гешев.

На въпрос какво мисли за очаквания на много места в страната втори тур на изборите, премиерът отговори:

 

„Това е демокрация. Това е хубаво, защото пък на много места е и ГЕРБ. И освен видимите резултати, които са безспорни – в партията има и хора, с които се разделяме. С едни се разделих, с други предстои да се разделя”.

 

Борисов заяви категорично, че ТЕЦ Варна не е пример за обвързаност между ГЕРБ и ДПС.

 

„Каква е тази обвързаност? Става дума за енергетиката. Нека всеки си гледа работата“, заяви той и добави, че обвиненията, които му се отправят в тази посока са неоснователни, включително и тези от страна на Валери Симеонов.

 

„Имаме подписано споразумение, имаме си и програма. С Каракачанов работим перфектно. И със Сидеров работим добре. През изминалия месец не им обръщам внимание. По време на кампания всеки прави политика“, заяви Борисов, коментирайки бъдещето на коалиционното управление.

 

„За мен най-важно е ГЕРБ да е първа политическа сила и след местните избори. Важно е и колегите от „Патриотичния фронт” също да се представят добре, за да потвърдим доброто управление”, каза още министър-председателят.

 

Той бе категоричен, че партията му е безкомпромисна към кметовете, „действащи като дерибеи“. Като пример в това отношение Борисов даде градоначалника на Ямбол, който е изкарал три мандата на поста. Сега обаче ГЕРБ издига нов кандидат.

 

„Нормално е да омръзнем. Но това е като собствена жена или мъж – омръзва ти за момент, може да се заглеждаш по нещо по-хубаво и по-русо, но после си казваш: „По-добро от това няма” и се прибираш вкъщи, каза премиерът в отговор на въпрос дали има някаква умора от ГЕРБ у обществото.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0