Борисов се срещна с председателя на кипърския парламент

Борисов се срещна с председателя на кипърския парламент

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с председателя на Камарата на представителите на Република Кипър Димитрис Силурис. По време на разговор

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с председателя на Камарата на представителите на Република Кипър Димитрис Силурис. По време на разговора им в Министерския съвет двамата дадоха отлична оценка на българо-кипърските отношения, които се развиват стабилно, в дух на приятелство и сътрудничество от установяването им досега, съобщиха от правителствения пресцентър.
Според премиера Борисов политическият диалог между България и Кипър е изключително полезен, защото мотивира активната работа във всички сфери от взаимен интерес. Българският министър-председател изрази надежда, че занапред ще се разшири още повече спектъра на посещения на ресорни министри между двете държави.
Борисов изтъкна потенциала на подписаните през последните години двустранни споразумения в областта на земеделието, туризма, енергетиката, културата, образованието и науката, корабоплаването. 
Република Кипър е важен търговско-икономически партньор на България, отбеляза още премиерът и обърна внимание, че през последните години има стабилен ръст на двустранния стокообмен. По думите му трябва да се търсят възможности за увеличаване на търговския обмен, вкюлчително чрез съвместно излизане на трети пазари. Министър-председателят посочи още, че членството в Европейския съюз е също много солидна база за развитието на партньорството между България и Кипър. 
Председателят на кипърския парламент е на посещение у нас по покана на своя български колега Цвета Караянчева. Силурис и водената от него парламентарна делегация ще разгледат пленарната зала и ще разговаря с Групата за приятелство България-Кипър. По-късно гостът ще се срещне и с президента Румен Радев.
Снимка: Нова Тв

COMMENTS

WORDPRESS: 0