Борисов: При лошия Бойко токът беше 70 лева, сега е 567 лева

Борисов: При лошия Бойко токът беше 70 лева, сега е 567 лева

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обеща, че върне ли се ГЕРБ на власт ще дострои започнатите проект в инфраструктурата. „Ние си изпълняваме ангажимента

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обеща, че върне ли се ГЕРБ на власт ще дострои започнатите проект в инфраструктурата.

„Ние си изпълняваме ангажимента и ще си достроим това, което се си започнали и това не са агитации и да ви обещавам, защото огромната част от строителството се вижда“, коментира той в Пловдив.

Борисов обеща, че когато ГЕРБ влезе отново в управлението да компенсираме общината за спортната зала целево със средствата, които местните власти са инвестирали, „за да могат другите граждани с други приоритети да не гледат на криво“.

„Преди седмица се обзаложих с Радев, че за Нова година токът ще стане 500 лева, а довечера борсата ще затвори на над 567 лева. При лошия Бойко 10 години токът беше 70 лева на регулирания пазар“, каза Борисов.
„Колко струва вече желязото, бетонът и не разбирам колко малоумни са тези хора в момента. Ако ние управлявахме днес и строителните компании са отпред на протест, единственото което щях да направя е да им дам ясен знак, че лотовоте трябва да се построят в срок, защото при днешните цени – над 30% поскъпнали, те ще капитулират веднага или бързо трябва да използват материалите, или ще фалират, а те ги карат да не работят и да стоят на протест“, посочи лидерът на ГЕРБ.

„800 милиона лева сложихме в отделна сметка, за да разплатят това, което са построили фирмите. Парите бяха осигурени. Радев вика – Борисов е виновен!. За кое? Той е невинен за всичко, все едно 5 години не е бил държавен глава,
били сме заложили капани, къде са капаните“, отбеляза Борисов.

„30 дена стоят и гледат корабът „Вера Су“ как потъва, от „Столипиново да бяха взели хора, досега да са го издърпали на ръце. От Ротердам да бяха взели кранове, досега да са го изнесли, но и товарът май не се знае какъв е“, коментира лидерът на ГЕРБ.

Борисов разкритикува управляващите и заради пика на поредната вълна от коронавируса. „Сега в Европа стадионите са пълни, а при нас няма публика, при нас беше обратното“, посочи той.

„Казват – при ГЕРБ умират хората. Умираха, когато светът не знаеше какво е това, тогава световни лидери търчахме по заводи да търсиме маски, шнорхели, сега знаем какво е, има ваксини, а ние изхвърляме ваксини, норвежците по-прости ли са от нас, взеха нашите ваксини да се ваксинират трети път“, отсече лидерът на ГЕРБ. Според него служебното правителство плаща с 30% по-малко на лекарите в условията на нов пик на епидемията.

„Една сфера ми покажете, когато да са направили нещо. Слави им попя хубаво, сега Ицо Хазарта ще смени малко чалгата“, коментира той.

COMMENTS

WORDPRESS: 0