Борисов: По 50 лева за всеки пенсионер в следващите 3 месеца

Борисов: По 50 лева за всеки пенсионер в следващите 3 месеца

Eднократна добавка към пенсиите за 3 месеца подред от по 50 лева за всеки един пенсионер отпуска правителството, обяви на брифинг премиерът Бойко Бори

Eднократна добавка към пенсиите за 3 месеца подред от по 50 лева за всеки един пенсионер отпуска правителството, обяви на брифинг премиерът Бойко Борисов.

Възможно е добавката да продължи да се изплаща и за по-дълъг период от време, в зависимост от това колко ще продължи епидемията, допълни министър-председателят.

„Увеличаване на разходите за персонал с 30% за служителите, които са на първа линия. Средствата са предвидени за структури от Министерство на здравеопазването, Министерството на вътрешните работи, Министерството на труда и социаланта политика, НЗОК, НОИ и други“, заяви Борисов в парламента. Увеличава се продължителността на паричното обезщетение за безработица с 3 месеца. Отпускат се допълнителни средства за Министерството на културата за творчески проекти. Увеличават се средствата за субсидии на лечебните заведения. Увеличават се и разходите за медицинска и дентална помощ. За личните асистенти по Закона за личната помощ се осигуряват 122 млн. лв., разкри Борисов. „Увеличава се минималното обезщетение за безработица от 9 до 12 лева“, коментира още министър-председателят. 15 млн. лв. допълнителни средства се осигуряват за творци на свободна практика. „За медицинските специалисти, ангажирани в борбата с коронавирус, се осигуряват по 1000 лева“, каза още премиерът. „За допълнителни средства по Министерството на туризма за осигуряване на помощ в размер на 210 лева, които са били на първа линия в борбата с коронавируса. Това са 38 хиляди лица“, допълни Борисов.

24bulgaria.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0