Борисов пак по пътищата с джип и телефон

Министър-председателят Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев и зам.-министър Николай Нанков инспектират с кола поредните инфраструктурни подобр

Министър-председателят Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев и зам.-министър Николай Нанков инспектират с кола поредните инфраструктурни подобрения.
В джипа на Борисов е и финансовият министър Владислав Горанов. Този път премиерът е на инспекция в Габрово и Севлиево.
Колата се движи по изцяло новата отсечка Севлиево-Габрово. „Правим ремонтите по работещи градове. Нова техника, отлична работа“, заяви премиера доволен от свършената работа и това, което предстои да се изгради.
Николай Нанков уточни, че всичко е с изцяло европейско финансиране в размер на почти 24 милиона лева.
Сменени са бордюри, водоскоци, пътните възли са 9, стана ясно от думите на Нанков. Качеството е на изключително високо ниво, добави той.
Има да се довършва ремонта по долната част на износването, където беше кръговото за София – Варна, след това започва и маркирането на пътя. До края на юни е срокът за полагане на маркировка и сигнализация – отговори зам.-министърът на питане на Бойко Борисов за маркирането на пътя.
Вицепремиерът Томислав Дончев подчерта, че в България работят едни от най-добрите фирми в тунелопробиването, които са често ангажирани в Германия и други европейски държави.
„Помня как трафика през Шипка е бил 7 хиляди единици на ден. Иронията е, въпреки че са от двете страни на Балкана, Габрово и Казанлък ще станат съседни градове, което дава възможност за много инвестиции. Сложен участък се прави, виждате има жилищен квартал, язовир. Дори и инжeнерите казват, че това е най-трудния участък,правен до сега“, уточни Томислав Дончев.