Борисов: Още нищо не сме разхлабили, което да донесе пари в бюджета

"Още нищо не сме разхлабили, което да донесе пари в бюджета." Това коментира днес премиерът Бойко Борисов по повод отпадането на част от огра

„Още нищо не сме разхлабили, което да донесе пари в бюджета.“

Това коментира днес премиерът Бойко Борисов по повод отпадането на част от ограниченията срещу разпространението на коронавируса. Борисов бе на посещение на полигона в Црънча, където наблюдава демонстрация на спецчасти по повод Деня на армията.

„Празник е днес, радваме му се, но не е преминала заразата“, каза Борисов. Премиерът посочи, че е важно да бъдем дисциплинирани като общество, да спазваме дистанция и същевременно бизнесът да работи. „Трябва да свикнем да живеем с това. Нищо не сме разхлабили, което да промени рамката на карантината“, заяви министър-председателят. По думите му в момента се облекчават мерки в интерес на психическото и физическото здраве на българските граждани, а не такива, които да донесат повече приходи в бюджета. „Към днешна дата, въпреки нищожните приходи в държавата, не сме съкратили нито един разход“, посочи премиерът. Борисов съобщи още, че полицаите, които ще бъдат освободени от КПП-тата ще бъдат пренасочени да помагат на други места.

Министър-председателят поздрави всички военнослужещи по случай празника на Българската армия. Премиерът отправи благопожеланията си от района на Учебен център „Црънча“, където силите за специални операции демонстрираха различни бойни способности. „Днес е и Ден на храбростта. Храбри бяха лекарите, пожарникарите, полицаите, социалните работници, всички, които работят и за съжаление още дълго ще работят на първа линия“, каза Борисов. По думите му храброст са проявили и всички граждани, които спазват мерките в условията на пандемия.

„Нашите специални части имат най-доброто, което може да се желае“, заяви още премиерът Бойко Борисов пред журналисти. Министър-председателят напомни, че са осигурени 6 млн. лв., с които до края на годината да бъде построен нов комплекс в района, така че там да могат да бъдат провеждани съвместни учения с най-елитните формирования от САЩ, Великобритания, Франция и от други партньорски страни. Премиерът коментира, че българските сили за специални операции за изключително подготвени. За тренировките им ще бъдат осигурени и допълнително патрони. Разполагат и със специална система с дрон, чиито пилоти са преминали обучение в САЩ.

COMMENTS

WORDPRESS: 0