Борисов: Отидете в Бояна, в Секвоя – запалете я тая къща, ако искате (видео)

Протестирайте, но не по този начин. Отидете в Бояна, в Секвоя - запалете я, ако искате, тая къща. Каквото искате правете, но оставете кръстовища

Протестирайте, но не по този начин. Отидете в Бояна, в Секвоя – запалете я, ако искате, тая къща. Каквото искате правете, но оставете кръстовищата и хората да си работят. Има избори. Представете си, ние ако загубим изборите и по 25 души още първият ден да започнат да затварят кръстовищата.

С тези думи министър-председателят Бойко Борисов коментира 21-ия ден от антиправителствените протести, които искат оставките на кабинета, на главния прокурор и на премиера.

Протестите 

„Умолявам, нека да си протестират по всички начини, които намират за добре – да хвърлят яйца, домати, кебапчета, уши, агнешки главички, пилешки бутчета, ако искат, щото много забравиха за контрабандата с бутчета, която ние прекършихме. Да, не са доволни олигарсите, да, много пари се вкараха в бюджета и затова към днешна дата и затова в цялата тази криза фискалния резерв на България е 9 млрд и 900 млн. Това значи пестеливи, добри стопани. Виждате всички пътища как са направени“, продължи монологът си той, докато пътуваше в джипа към София, след като по-рано пред деня беше на посещение във Варненско.

По думите на Борисов протестите и стачките са формите на демокрацията. „Но да се затваря движението и да се възпрепятстват другите хора… На никой не му е да обяснява защо иска да мине по пътя. Има свобода на движение, провокират се полицаите. Ето, никой не им пречи пред Министерски съвет, където искат, но да не затварят кръстовищата. И другите граждани имат права. И полицаите също, защото стоят на студ и жега и търпят обидите им“.

Новият запис 

За записа, който днес беше публикуван в сайта „Афера“ и за който се твърди, че е с гласа на премиера, Борисов индиректно коментира:

 

„Ние не се обиждаме от техните обиди, нали. А те много обидчиви и в частен разговор човек може да каже каквото си поиска, но те го правят демонстративно. Не съм си позволил никого да обидя, защото майка ми с една люта чушка ходеше и ако кажа някоя глупост ме… Сега, Бог да я прости, почина, няма кой.

 

Премиерът за Бабикян: Помня как идваше и се молеше за 3,5 млн. да ми правиш предизборна кампания

Министър-председателят отговори задочно и на Арман Бабикян от „Отровното трио“, който по-рано тази вечер в интервю за БНТ каза, че се надява „тази вечер в „Евксиноград“ г-н Гешев и г-н Борисов да се разберат кой пръв да подаде оставка“.

„Току-що разбрах за последната лъжа на триото, че съм в „Евксиноград“ заедно с главния прокурор, който нито съм го чувал, нито съм го виждал.Така че като лъжат, поне малко да имат срам. Не може всичко да ти е лъжа, защото няма кой накрая да повярва на истината.

По думите му ползата от всичко, което се прави е, че „ние просто си извеждаме поуки, поправяме се и мерките са ни много адекватни, бързи“.

В края на 9-минутното видео Борисов продължи темата така:

 

Понеже наближаваме петолъчката. Не помните ли как се избивахте тука българите? (…)А той казва, че съм с Гешев на „Евксиноград“. Абе, спри да лъжеш, бе! Помня как идваше и се молеше за 3,5 млн. да ми правиш предизборна кампания. Спри го повече, щото ще избухна и ще наговоря пак…“, след което клипът от джипа прекъсва.

 

„Птичка да бях, не мога така бързо да прехвъркам“

Докато пътуваше, министър-председателят каза още, че всичко, което се прави, е „само да се радват хората, само за младите – да ходят и да се радват на почивка. За бизнеса да има магистрали, за индустрията да има евтин газ. С 50% намалих цената на газа. И не може всяка лъжа да опровергавам“.

Борисов добави, че съжалява, ако досажда и допълни: птичка да бях, не мога така бързо да прехвъркам, а и ние спазваме правилата за движение. Даже някой днес беше писал, че колата нямала гражданска отговорност, а по смисъла на НСО колата има специален режим на движение, аз съм само един водач – дисциплиниран.

COMMENTS

WORDPRESS: 0