Борисов не иска воден режим в Перник и разпореди да се търси резервен язовир

Премиерът Бойко Борисов не иска да се стига до воден режим в Перник и разпореди на регионалния министър Петя Аврамова да търси резервен язовир,

Премиерът Бойко Борисов не иска да се стига до воден режим в Перник и разпореди на регионалния министър Петя Аврамова да търси резервен язовир, за да бъде захранен градът, се разбира от стенограма на заседанието на Министерския съвет от днес.

Той нарежда на Аврамова да се чуе с кмета на Перник – бившия депутат от БСП, Станислав Владимиров и да работи заедно с местната власт, за да се избегне режимът.

Аврамова се оправдава, че вчера е заповядала да се сформира работна група, която да анализира на място целогодишния приток и отток от язовира, работата на ВЕЦ-а, консумацията, както и ремонтните дейности, които се извършват от водолази на язовирната стена.

До 10 дни въпросната работна група трябва да представи доклад с констатациите и предложения за решения на въпроса. В нея влизат експерти от ВиК и от вътрешния одит на министерството.

Борисов обаче не е доволен от срока и нарежда той да се съкрати, „защото ще влязат в режим на водата“. „Не е добре. И виж това предложение, което има, да се докара от резервен язовир вода. Важно е да работите в пълен синхрон и в координация с местните власти, за да се реши въпросът максимално бързо“, нарежда Борисов.

COMMENTS

WORDPRESS: 0