Борисов: Не искам партньорите ни да ме оставят на течение непрекъснато и ГЕРБ да поема цялата тежест за всяко решение

“Не искам да ме оставят на течение непрекъснато и ГЕРБ да поема цялата тежест за всяко решение. И утре ще им кажа (на партньорите в управлението - б.а

“Не искам да ме оставят на течение непрекъснато и ГЕРБ да поема цялата тежест за всяко решение. И утре ще им кажа (на партньорите в управлението – б.а.), че не виждам до кога мога да понеса за всяко нещо, което те предлагат и ние подкрепяме, след това да остава само ГЕРБ да се обяснява.”

Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти по повод напрежението от страна на коалиционните партньори около промените в Изборния кодекс, съобщи „24 часа“.

Утре сутрин той отива на среща по темата с лидерите на депутатите от ГЕРБ, РБ, Патриотичния фронт и АБВ. Борисов ще настоява срещата да е публична – всяко нещо, което бъде казано на нея, да влезе в протокол.

“Нека бъдат така добри да си защитават публично позициите”, настоя Борисов, наблягайки че Патриотичният фронт е предложил закриването на секциите в чужбина извън дипломатическите представителства. Освен това тези промени в кодекса били много ясно формулирани и подкрепени от всички партии, които подкрепят правителството. Гласуването само в посолства и консулства ще ощети ГЕРБ – партията ни има 26 000 гласа от чужбина на последния вот, подчерта министър-председателят.

“Въпреки че болшинството от идеите са изцяло несъвместими с моите разбирания – например за задължителното гласуване, заради стабилността и коалицията ги подкрепихме”, подчерта Борисов. И настоя всяка партия да поеме отговорност и ангажимент. “На мен ми омръзна да слушам, че ако това не станело, АБВ щели да напуснат. Ако онова не станело – реформаторите напускат. Ако другото – патриотите напускат”, гневен е Борисов. А като предложи ГЕРБ нещо, трябвало да търси гласове извън коалицията.

“На ГЕРБ нито е нужна служебна победа, нито е нужно да прави някакви трикове”, заключи премиерът.

COMMENTS

WORDPRESS: 0