Борисов: Лекарите са герои. Отказвам да решавам кой да диша и кой – не

Борисов: Лекарите са герои. Отказвам да решавам кой да диша и кой – не

Премиерът Бойко Борисов поздрави всички български медици по случай Световния ден на здравето и ги обяви за герои. Той изказа благодарността си към лек

Премиерът Бойко Борисов поздрави всички български медици по случай Световния ден на здравето и ги обяви за герои. Той изказа благодарността си към лекарите, медицинските сестри, санитарите, фармацевтите и лаборантите с пост в профила си във Фейсбук.
Борисов обаче е категоричен, че няма да разхлабва ограничителните мерки на този етап, защото последиците „ще са страшни и непредвидими“.
„Отказвам да бъда този, който да решава кой да диша и кой не. Предпочитам да изтърпя всички критики заради ограничителните мерки. Предпочитам да преживеем редица несгоди, но да останем живи. И така да излезем от кризата. Защото държавата – това сме всички ние и всеки един живот е безценен. Това е и ще продължи да бъде нашата философия!“, подчертава премиерът.
„Виждам каква тежест понася всеки заради борбата срещу епидемията. Но Ви уверявам, че всичко това си струва. Предприетите действия от нас дават резултат. Колкото повече дисциплина и отговорност покажем сега, толкова по-бързо и по-леко ще преминем през пика на епидемията. Нито една мярка обаче няма смисъл, ако не се прилага от всички навсякъде. Допуснем ли отклонение или разхлабване – последиците ще са страшни и непредвидими. Вече изказах своята почит към лекарите. Те са герои. Но да си герой днес означава и да спазваш мерките. Така също спасяваш животи“, написа още премиерът.

COMMENTS

WORDPRESS: 0