Борисов към доц. Мангъров днес: Говорим едно и също, имам голямо уважение към теб

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с началника на Детската клиника в Инфекциозна болница – София доцент д-р Атанас Мангъров, съобщиха

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с началника на Детската клиника в Инфекциозна болница – София доцент д-р Атанас Мангъров, съобщиха от МС.

Премиерът анонсира срещата още на сутрешния брифинг на оперативния щаб и обясни, че сестра му дълги години е работила с доц. Мангъров и не му харесва да ги разделят така. Преди дни Борисов нападна директно доцента на брифинг в МС. Тогава той го призова да спре да говори за облекчаване на мерките.

„Да пуснем младите напред, за да създадат имунитет, означава да кажем: Тези ще умрат, тези ще живеят. Аз моето дете няма да си го пусна. Това, което Мангъров говори е невъзможно и всички държави, които се опитаха да го направят се отказаха, когато започнаха да мрат хората и здравните им системи издъхнаха буквално. Независимо, че е в съвета кажете му, че не съм съгласен да демобилизира хората. Той говори това, което те искат да чуят. Кажи колко ще умрат и посочи с титлата си, с името си. Тогава ще има смисъл да кажеш: Аз съм професор, ще загинат 5 хил. души, дайте да видиме, кои са да ги хвърлиме напред и да загинат“, обърна се Борисов към Мангъров на 3 април.

На срещата в МС днес Борисов е благодарил на доц. Мангъров за неговите предложения и препоръки, свързани с борбата с COVID-19.

„Имам голямо уважение към теб и всеки, който е на подобна позиция и лекува хора, се ползва не само с одобрение и уважение. И не ми е приятно в публичното пространство да се разделяме по една или друга тема“, заявил Бойко Борисов.

Макар че ние говорим за едно и също нещо, и ти го обясняваш по един начин, щабът по друг, но то е едно и също. Затова аз ти благодаря, че имаме възможност да ползваме всеки ум, за да намерим най-правилното решение“, подчерта още премиерът.

Министър-председателят беше категоричен, че правителството ще продължи да се вслушва във всяко експертно мнение, за да бъдат осигурени най-добрите и работещи мерки за защита на българските граждани и за справяне с последиците от коронавируса.

COMMENTS

WORDPRESS: 0