Борисов и Бинали Йълдъръм обсъдиха мигрантската криза и нейното отражение върху държавите, поставени на най-голям натиск

Мигрантската криза в Европа и нейното отражение върху държавите, поставени на най-голям натиск, беше обсъдена на среща на министър-председателите на Б

Мигрантската криза в Европа и нейното отражение върху държавите, поставени на най-голям натиск, беше обсъдена на среща на министър-председателите на България и Турция Бойко Борисов и Бинали Йълдъръм при започналото посещение на българския премиер в Истанбул.

„Въпреки натиска от нелегални мигранти, етническият мир в страната ни е стабилен. Представители на различните етнически общности присъстват на всички нива в управлението на страната, а правителството периодично отпуска значителни суми за възстановяване на обредни домове и храмове на всички изповедания, за развитие на пътната и социална инфраструктура навсякъде в страната. Това допринася за равнопоставеното развитие на всички региони”, посочи министър-председателят Борисов по време на срещата.

Борисов си е записал точно какви са исканията на Турция от ЕС, за да продължи да удържа мигрантската вълна. Това съобщи той след срещата с колегата си Бинали Йълдъръм в Истанбул, предаде „24 часа“. Падане на визите за турци от октомври и отпускане на финансиране от 6 млрд. евро са турските искания. Двамата премиери са обсъдили и евентуално подписване на споразумение само между България и Турция. То обаче няма да свърши работа, категоричен бе Борисов. Трябва ние в ЕС да удържим ангажимента си от март, допълни той. Ако ЕС не действа и популизмът победи реализма, войната ще дойде и при нас, заяви Борисов.

COMMENTS

WORDPRESS: 0