Борисов: Забранил съм да ми казват какви са резултатите, и утре е ден

Ние сме Европа, а тя трябва да бъде такава, каквато винаги сме искали да бъде – сигурна, просперираща, с високи доходи, справедлива и свободна. Това з

Ние сме Европа, а тя трябва да бъде такава, каквато винаги сме искали да бъде – сигурна, просперираща, с високи доходи, справедлива и свободна. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Банкя, където упражни правото си на глас.
,,Той беше активен през цялата кампания и аз го приемам като политически лидер и всяко изказване ще бъде в полза на това най-много да ме глобят за агитация. Не ми цитирайте човек, който през цялата кампания работи за БСП, който и да е той“, коментира Борисов по повод мнението на президента, че трябва да се забрани публикуването на екзитполовете в изборния ден.
На въпрос за социологическите агенции Борисов отговори, че тяхното поведение е вид лицемерие.
,,Всяка агенция, която е лъгала през този месец, медиите би трябвало – ако са любезни – да излязат и да кажат: „еди коя си агенция никога не познава резултатите“. Трябва да има справедливост. Не може да се лъже така безогледно и да взимат пари оттук и оттам. Честността е най-важното нещо. Така че съм забранил да ми казват какви са резултатите. И утре е ден в крайна сметка“, обясни премиерът.
Борисов сподели, че няма данни за намеса в изборния процес чрез кибератаки. Той посочи още, че ако е имало машинно гласуване в секцията му, сигурно е щял да пробва. Правителственият ръководител допълни също така че в останалата част от Европа няма такъв тип гласуване.
По отношение на избирателната активност министър-председателят поясни, че много хора са излезли в момента да гласуват.
,,Спряхме ТИР-овете, за да могат хората да гласуват. В България се правят дълги празници по 3-4 дена, хората обичат да пътуват, имат пари и пътуват в чужбина. Ще видите какво става на границата. Обикновено там, където има режим и диктатури се вдигат за огромни избирателни активности, защото тогава става като гражданска война. Докато сега хората са спокойна, Европа е спокойна и на това го отдавам. Тя винаги е била ниска. Така че да си пожелаем тези 17 души от вторник да работят много активно и заедно, за да постигнат на преговорите добри позиции“, каза в заключение премиерът Борисов.